Saturday, January 22, 2011

Org Mude Tepoh Jawab & Soal Muhyiddin

Insyallah, OrgMude Tepoh akan jawab dan kemudian soal Muhyiddin dalam kenpen di Tenang..... dalam tulisan Merah....

***************************************************************************************
Timbalan Perdana Menteri Tan Srti Muhyiddin Yassin berkata tindakan Presiden MCA Datuk Dr Chua Soi Lek membangkitkan agenda PAS bagi menubuhkan sebuah negara Islam jika Pakatan Rakyat berkuasa adalah baik bagi "mengingatkan masyarakat Cina" berhubung keputusan mereka.

NONESambil menyifatkan isu berkenaan bukan satu perkara baru, Muhyiddin berkata PAS masih menympan hasrat mereka untuk membentuk negara Islam jika berjaya menguasai Putrajaya.

"Sejak daripada dahulu pun PAS tidak pernah mengatakan mereka nak pinda perlembagaan mereka... Itu (membentuk negara Islam) masih ada.

Hahhaha... terima kasih Muhyiddin.... anda kini MENGIKTIRAF perjuangan PAS kekal Istiqamah untuk menegakkan negara Islam.... Jadi persoalan PAS menggadaikan maruah kepada DAP dan menggadaikan perlembagaan parti TERJAWAB kini.... Jadi lepas ni...UmNoooOOO tak layak menyatakan PAS menggadaikan maruah dan prinsip perjuangan......

Kepada yang bukan Islam pulak... kenapa anda semua perlu takut.... kalau pun dilaksanakan hukum dan undang-undang Islam... segala hukum dan hakam Islam serta perundangan PASTI tidak dilaksanakan kepada anda .... Hukum Islam hanya akan dilaksanakan kepada orang-orang Islam sahaja terutama kepada orang UmNooo..OOO.... Itulah yang sebenarnya ditakuti oleh UmNoooOOO... Bahkan kepada Soi Lek.... walaupun anda ditangkat kerana melakonkan aksi lucah.... anda akan diberi pilihan samada untuk dihukum dengan hukum Islam atau hukum Lord Reid....

"Jadi baik juga MCA mengingatkan pada masyarakat Cina," katanya pada sidang media selepas penamaan calon dalam pilihan raya DUN Tenang.

tenang by election nomination day 220110 mohd azahar ibrahim md asri amir normala sudirmanMuhyiddin menjawab soalan pemberita sama ada isu negara Islam yang dibangkitkan oleh MCA untuk meraih balik sokongan kaum Cina dalam pilihan raya Tenang yang akan berlangsung pada 30 Januari ini.

Pada pilihan raya itu, akan berlaku pertandingan dua penjuru antara calon BN Mohd Azahar Ibrahim dan calon PAS Normala Sudirman.

Mengulas lanjut, Muhyiddin berkata, dalam Pakatan Rakyat, mereka tidak sepakat dan di antara PAS dan DAP "mereka bertembung sehingga mengambil satu sikap berdiam diri dan tidak bercakap" mengenai perkara tersebut.

tenang by election 220111 chua soi lek"Kalau bercakap nanti seluruh dunia tahu, kita akan kalah dan orang tidak akan sokong kita," perli Muhyiddin

Muhyiddin.... anda tertinggal kapal.... mungkin naik kereta lembu kot.... Malulah sebagai TPM merangkap Menteri Pendidikan... anda mendapat maklumat yang lembab dan sembap.....

DAP menerima konsep negara Islam cuma Karpal je yang menolak.... tapi yang terkini...Karpal sendiri dah boleh menerima Hukum Islam selepas diterangkan dengan teliti dan detail mengenai hukum Islam itu..... Sapa yang terangkan...PAS.... nak harapkan UmNooooOOO.... Islam itu susah, sapa ikut islam....potong.... itulah dakyah UmNoooo....kalah mubaligh kristian plak....

"Tapi ia (penubuhan negara Islam) masih ada lagi, PAS tidak tukar perlembagaan macam (Datuk Seri) Dr Chua (Soi Lek) sebutkan, dan Karpal Singh pun kata langkah mayat saya dahulu kalau nak kepada negara Islam," katanya.

Deiiiii sembab..... itu statement lama lah.... sekarang karpal dah menerimalah...benggong....

NONEBagaimanapun, beliau yakin pengundi di Tenang memahami perkara muslihat Pakatan Rakyat dan berkata jentera BN akan turun padang membuat penjelasan kepada pengundi.

"Kita terangkan mana yang hak mana yang betul, yang batil kita tidak ceritakan. Kita membawa risalah yang baik supaya rakyat dapat menilai dan memilih dengan bijaksana," katanya.

Banyak le ko punya hak dan batil.....
Apa ko ingat kita orang ni buta, tuli dna lembap macam ko....... Tolak hukum Islam dengan alasan takut rakyat hilang tangan .... Suruh rakyat berjimat, ubah gaya hidup bila harga barang dinaikkan... itulah kebenaran UmNoooo agaknya...!!!

No comments:

Post a Comment