Sunday, January 9, 2011

Najib Bidas Plan 100 PR.... Tanda BN semakin Kecut.....

Salam perjuangan.... Insyallah Org Mude akan jawab BIDASAN NAJIB dalam tulisan Merah....

Datuk Seri Najib Razak hari ini membidas pelan 100 hari yang dibentangkan oleh pakatan pembangkang bulan lalu, yang disifatkannya sebagai populis dan tidak bertanggungjawab.

prime minister najib razak at bn meeting press conference 2Perdana Menteri berkata selepas dikaji pelan itu, ia sebenarnya tidak berpaksi kepada kenyataan kerana tidak ada pembentangan dari segi punca kewangannya.

BN punya pembentangan ada punca kewangan ke...? Bagi PR memerintah, nescaya punca kewangan akan ada. Bukannya PR menggunakan duit sendiri, tetapi menggunakan hasil yang sama diperolehi oleh BN... Punca kewangan adalah punca yang sama....

"Kita tidak boleh mengambil sikap terlalu populis sehingga menggadaikan masa depan negara. Kita tidak boleh begitu, tidak bertanggungjawab sama sekali sehingga anak dan cucu kita merana nanti.


BN memerintah pun kami dah cukup menderita.... tak payah tunggu anak Cucu.... yang tidak menderita BAHKAN bergumbira hanyalah orang-orang UMNoooOOO dan BN..... Yan gkaya hanya mereka...RAKYAT tetap menderita dan dipergunakan..... Bila harga gula naik.... BN akan minta rakyat kurangkan pengambilan gula sebab KONONNYA gula merbahaya.... Bila minyak naik... BN akan suruh RAKYAT ubah gaya hidup lebih sihat...Naik basikal..... Ini dah cukup menderita.....

Sebagai Negara pengeluar minhyak seperti Arab Saudi, minyak kita berharga RM 2.40 seliter berbanding kat Saudi 60 sen Arab Saudi = 50 sen aje.... BAHAGIAkah Rakyat Malaysia di bawah pemerintahan BN....

Lagi pun Idris Jala dah kata ...Malaysia akan Muflis pada tahun 2019.... sapa perintah...BN juga..... Menurut Menyuarat Pengerusi2 Bank, Adik Najib kata, dalam tampoh 5-10 tahun, Malaysia akan muflis,,,,,..... so subsidi kena dihapuskan.,.... Menderita tak rakyak Malaysia di bawah BN.....??? YA ...

"Malah, tak perlu tunggu anak dan cucu, dalam masa dua tahun sahaja, mengikut perkiraan kita, jika janji itu dilaksanakan tanpa mengambil kira kemampuan negara," katanya pada perhimpunan bulanan Jabatan Perdana Menteri (JPM) di Putrajaya.

Hapuskan tol

Bulan lalu, Pakatan Rakyat mengemukakan tawaran dalam Program 100 hari yang mengandungi sembilan perkara termasuk pengurusan negara, ekonomi dan pendidikan yang akan dilaksanakan dalam tempoh 100 hari jika menang pada pilihan raya umum (PRU) ke-13.

plus highway sg besi 180205 aerial view 02 close upAntaranya mengarahkan Khazanah Nasional Berhad dan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) menyempurnakan pengambilan alih aset lebuh raya oleh kerajaan dengan tujuan menghapuskan tol, merombak struktur subsidi bagi mengurangkan subsidi kepada swasta dengan memindahkannya bagi menampung perbelanjaan subsidi rakyat, menaikkan imbuhan perguruan RM500 sebulan dan melupuskan Felda Plantations bagi membuka ladang yang diuruskannya kepada generasi kedua dan ketiga Felda.

NAJIB.... segala perancangan yang dirancang PR akan mampu dilaksanakan... apa kamu ingat kamu saja pandai merancang.... PR tidak.... KAMU SILAP.... Selangor telah membuktikan.... Air boleh diberi PERCUMA.... ada selama 50 tahun BN memerintah Malaysia.... Rakyat mendapat air percuma macam di Selangor.... Jangan Mimpilah.... bahkan RAKYAT sentiasa ditindas oleh BN.... dengan alasan pembangunan.....

Bahkan di Penang, warga tua mendapat elaun yang selama ini tidak pernah mereka mimpikan di bawah PM sendiri (masa Pak Lah ).....
Felda

Sambil mengingatkan rakyat mengenai bidalan Melayu lama "jangan kerana menang sorak, kampung tergadai", Najib percaya sebagai penjawat awam yang amat berpengetahuan, mereka boleh membuat penilaian sendiri.

Org Mude tetap menyokong bidalan yang anda gunakan...bahkan bidalan tersebut sebenarnya sesuai untuk digunakan dalam pentadbiran BN sendiri.... mungkin itu yang kamu maksudkan sebenarnya.... dan itulah hakikat yang berlaku di Penang.... di mana Orang Melayu menang sorak...kononnya Penang maju.... tapi " sebenarnya" di mana orang Melayu di Penang..... semua tanah digadaikan dan di ambil semasa Gerakan mentadbir penang.....atas alasan Pembangunan.... maka terbinilah kondo-kondo yang bernilai ratusan ribu.... HEBAT..... tapi Mampukah orang Melayu membelinya./.....>????? TIDAK..... dan akhirnya..... berapa % lagikah orang Melayu Penang berjaya "survive " di Pulau..... melainkan kebanyakkannya terpaksa pergi ke daratan kerana GAGAL bersaing dgn orang bukan melayu....... Sapa punya Kera Jaan.... GErakan tu komponen PR ke...????


"Saya selalu berpegang kepada ungkapan, jika ia begitu baik, sudah pasti ia tidak benar.

"Jadi, jika kita percaya sesuatu yang begitu baik sekali, tetapi tidak berpegang atau berpijak pada bumi yang nyata, bahawa kita menipu diri kita sendiri dan jika kita percaya ia adalah kesilapan kita sendiri," katanya.
NONENAJIB Ooooooo NAJIB....... sekiranya pentabiran kamu BEBAS dari RASUAH, maka negara pasti aman..... Cuba kamu senaraikan nama YB2 UmNooooo yang tidak kaya....???? Ada ke...???? bahkan semua YB UmNoooo kaya raya yang teramat.... Pergi tengok SABAH...... bandingkan rumah Rakyat & rumah YB...???? ada beza tak.... Bahkan kalau di Terengganu... rumah baru YB Tepoh..... baru 2 penggal jadi YB.... MAMPU bina rumah bernilai 1 JUTA, bahkan rumah JKK UmNoooo Manir yang dibuat dekat Golf resort bernilai RM 2 juta..... Hahahaha.... kalau nak kaya kena jadi UmNooooo.... mudah dan cepat....

Beliau juga berkata ia ibarat individu yang mengidamkan kereta dan rumah yang lebih besar dan segala kemudahan lain yang tentunya perlu berdasarkan kemampuan sendiri.

Katanya beliau hairan dan berasa aneh kerana segala langkah yang dibentangkan dalam pelan tersebut yang bersifat populis itu tidak disebut langsung dari segi punca kewangannya.

bagi kami peluang jadi Kerajaan dan bukan Kera Jaan.... maka kami pasti akan menunjukkan kepada kamu bagaimana kami akan mendapatkan sumber dan punca kewangan tersebut..... bahkan kalau kami GAGAL.... ambiklah balik.....


"Jadi, kalau begitu, bagaimana segala yang dijanjikan kepada rakyat boleh dilaksanakan dan ditunaikan," katanya.


Kerajaan BN bertanggungjawab

Ya... betul Kera Jaan BN bertanggungjawab....;

i. menaikkan harga minyak.....

ii. Menaikkan harga bawang.... di Sarawak RM 16 sekilo.... MENATANG apa ni.... hebat tanggungjawab BN.....

iii. Menaikkan harga gula, susu dll.....


Memang itulah BN Bertanggungjawab.....


Sehubungan itu, Najib berkata beliau mahu penjawat awam mempertingkatkan momentum pada tahun ini untuk melaksanakan segala agenda dan dasar utama negara.

Katanya ini kerana apa yang telah dibentangkan dan sedang dilaksanakan oleh kerajaan, merupakan kerajaan yang bertanggungjawab, iaitu tidak membuat janji yang tidak boleh ditunaikan, yang bertentangan dengan pelan 100 hari Pakatan Rakyat.

azlanKatanya beliau juga mahu tahun ini dapat mengulangi kejayaan tahun lalu, iaitu berjaya membawa negara melepasi kesan buruk krisis global yang telah melanda dunia dan berjaya membentangkan agenda utama kerajaan melalui Program Transformasi Kerajaan (GTP), Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA), Program Transformasi Ekonomi (ETP), 12 Bidang Ekonomi Utama Negara (NKEA), Model Baru Ekonomi dengan lapan strategik, pembentangan Rancangan Malaysia Kesepuluh (RMK-10) dan bajet 2011.

NONEKatanya penjawat awam dan institusi perkhidmatan awam adalah kumpulan yang sangat penting untuk menentukan segala yang telah dirancang dan dibentangkan sebagai agenda dan dasar utama negara agar dapat dilaksanakan dan kesannya dapat disampaikan kepada kumpulan sasar dan rakyat keseluruhannya.

"Sebagai penjawat awam, saya berharap segala yang perlu dilaksanakan, setelah semua tatacara peraturan kewangan dipatuhi, dilaksanakan secepat mungkin, jika kita hendak negara terus maju dan mencapai kejayaan, agar segalanya dapat dirasai dampaknya dan hasilnya kepada rakyat," katanya.

- Bernama

No comments:

Post a Comment