Tuesday, February 15, 2011

Org Mude Jawab Lokman Nor Adam manusia HIPOKRIT...

Orang Mude Tepoh akan jawab.......

Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim selalu menjadi sasaran kritikan oleh bekas orang kuatnya yang menyertai Umno, tetapi malam tadi, isterinya dan presiden PKR Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail juga turut menerima nasib sama.


NONEDalam ceramah di Bayan Baru, bekas setiausaha Pemuda PKR Lokman Nor Adam - kini ketua unit pidato dan penghujahan umum dan anggota Jabatan Hal Ehwan Khas - menyebut tentang "gaya hidup mewah" Wan Azizah dalam sebahagian ceramah 90 minitnya.

Lokman berkata ketika Anwar menjadi timbalan perdana menteri sehingga 1998, Wan Azizah membelanjakan banyak wang untuk kelengkapan pakaiannya bagi menghadiri pelbagai jamuan makan malam rasmi dengan suaminya.

Mengejutkan, ada yang sampai mencecah harga RM8,000 dan dia biasanya menempah 20 pasang setahun, dakwa Lokman.pkr convention 281110 wan azizah wan ismail

Orang Mude nak jawab soalan ini dengan ertanyaan
kepada Lokman balik iaitu;

i. Kenapa sekarang perkara ni baru nak dibangkitkan, bukan dari dulu lagi....

ii. Kenapa tak dibangkitkan budaya ROSMAH berbelanja MEWAH... tidur di hotel dgn harga RM 100 K semalaman......

iii. Kenapa tak dibangkitkan isu Najib telah berbelanja sebanyak RM 37 K SEHARI sepanjang setahun dia jadi PM...???? Ke nak bangkit bila.... bila Najib join Pakatan...????

Org Mude juga boleh membuat andaian iaitu;

i. Sememangnya budaya orang UMNooooOO berbelanja mewah... sebab perkara ini terjadi semasa DSWAI tapi RAHSIA ini hanya terbongkar bila keluar dari UmNooOOO dgn niat memberikan imej yang buruk....

Bagaimanapun, menyedihkan, tambah Lokman, apabila beliau dan beberapa yang lain ditahan bawah ISA di Kamunting dariapda 2001 hingga 2003, Wan Azizah didakwa tidak banyak membantu mengurangkan beban keluarga terbabit.

Dakwa Lokman, hanya NGO Gerakan Mansuhkan ISA (GMI) yang berusaha menolong anggota keluarga sehinggalah mereka kehabisan dana.

Lokman oiiii.... GMI tu sapa yang pimpin.... UmNOOoooOO ke.... kenapa tak persoalkan Kenapa UmNOooo tangkat kamu secara tidak sah....... ke kamu nak mengaku yang memang bersalah...

Sehubungan itu, beliau menyoal, apa salahnya sekiranya Wan Azizah mengurangkan perbelanjaan untuk pakaian - daripada 20 kepada 18 - supaya wang itu dapat disumbangkan kepada anggota keluarga tahanan ISA.

Wei lah Lokman oiiii.... kalau bercakap tu biarlah pakai Otak....
Kau cerita tentang baju yang DSWAI beli masa DSAI jadi TPM...... keluarga ISA tu lepas DSAI masuk penjara.... apa korelasinya...???? cakap pakai kepala lutut ke...????

Katanya, Wan Azizah juga tidak memberikan sumbangan duit raya RM500 kepada setiap keluarga seperti diarahkan Anwar ketika masih ramai ditahan ISA.

Yang ni... no komen sebab tiada fakta.......

No comments:

Post a Comment